zd

Le fa'afefea ona fa'afouina e le nofoa fa'ata'avalevale eletise le fe'avea'i: Fa'afeiloa'i i lona na faia mea

O nofoa fa'ata'avalevale eletise ose suiga ta'aloga mo le faitau miliona o tagata e fa'aitiitia le feoai i le lalolagi.O lenei mea fou ofoofogia ua faʻaleleia ai o latou olaga e ala i le tuʻuina atu ia i latou o le tutoʻatasi sili atu, saolotoga ma avanoa.Ae ui i lea, e itiiti se mea e iloa e uiga i lona amataga poʻo le mea na faia.Se'i o tatou va'ava'ai toto'a i le tala fa'asolopito o nofoa fa'ata'avalevale eletise ma tagata va'ai i tua atu.

O le nofoa faʻataʻavalevale eletise na fatuina e se inisinia Kanata e igoa ia George Klein, o le na fanau i Hamilton, Ontario i le 1904. O se tagata suʻesuʻe atamai ma le naunau i mea tau eletise, na faʻaalu e Klein le tele o lona olaga e galue ai i galuega faʻafouina.

I le amataga o le 1930s, na amata galue ai Klein i le faʻataʻitaʻiga muamua o se nofoa faʻataʻavalevale eletise.I aso la, e leai ni fesoasoani mo tagata e le atoatoa le malosi o le tino, ma o i latou e le mafai ona savavali na tuʻu i le fale pe faʻalagolago i nofoa faʻataʻavalevale lima, e manaʻomia ai le tele o le malosi o le tino e feoai ai.

Na iloa e Klein e mafai ona faʻaogaina afi eletise e faʻamalo ai nofoa faʻataʻavalevale ma maua ai le feʻaveaʻi i tagata e le mafai ona feoaʻi tutoatasi.Na ia fausia se faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma le joystick controller ma maʻa e faʻaaoga ai se afi eletise faigofie.O le nofoa fa'ata'avalevale eletise a Klein e fa'aola e lua ma'a ta'avale ma e mafai ona alu pe a ma le 15 maila i le tau e tasi.

O le mea fou fou a Klein o le mea muamua lea o lona ituaiga ma vave ona maua le faʻaaloalogia mo lona gafatia ofoofogia.Na ia talosaga mo se pateni i le 1935 ma maua ai i le 1941. E ui lava o le nofoa faataavalevale eletise a Klein o se mea fou fou, ae e leʻi gauai tele i ai seia oo i le vaitaimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

A maeʻa taua, e toʻatele tagata matutua e toe foʻi i le fale ma manuʻa ma le atoatoa, ma avea ai faʻagaioiga o se luʻitau tele.O le gafatia o nofoa faʻataʻavalevale eletise na amata ona iloa ina ua iloa e le malo o Amerika le manaʻomia o fesoasoani savali.Ua amata ona gaosia e le au gaosi nofoa fa'ata'avalevale eletise, ma ua televave le fa'atupulaia o le maketi mo fesoasoani tau fe'avea'i.

I aso nei, o nofoa faʻataʻavalevale eletise o se meafaigaluega taua mo le faitau miliona o tagata e faʻaitiitia le feoai i le lalolagi atoa.Ua faia ni suiga tetele talu mai ona popofou ma ua sili atu nei le alualu i luma ma le fa'aoga-tagata nai lo se isi lava taimi.O nisi nofoa fa'ata'avalevale eletise e mafai ona fa'atonuina e fa'aoga ai le leo, a'o isi e iai fa'aaliga e pei ole GPS fa'apipi'iina, e maua ai e tagata fa'aoga le tuto'atasi sili atu ma le fa'aogaina.

O nofoa fa'ata'avalevale eletise ua fa'afouina le fe'avea'i ma o lo'o i ai se aafiaga tele i olaga o tagata sa fa'agata i o latou fale.O se molimau moni i le atamai ma le vaaiga mamao a George Klein o ana mea fou na suia ai le lalolagi.

I le fa'ai'uga, o le mea fou o le nofoa fa'ata'avalevale eletise o se tala fa'afiafiaina o fa'atekonolosi fa'afouina ma le manumalo o tagata.O le mea fou a George Klein ua pa'i atu i olaga o le toatele o tagata i le lalolagi ma o se faailoga o le mausali, fatufatuaʻi ma le agaalofa.O nofoa fa'ata'avalevale eletise e mautinoa lava ua fa'aleleia ai olaga o le faitau miliona o tagata e fa'aitiitia le fe'avea'i, ma e foliga mai o le a fa'aauau pea mo tupulaga a sau.

https://www.youhacare.com/folding-wheelchair-disabled-electric-wheelchair-modelyhw-001b-product/


Taimi meli: Apr-28-2023