zd

O se tamaitai blogger e 30-tausaga le matua na aafia i le "pepa" mo se aso, ma sa le mafai ona gaoioi se inisi i totonu o le aai i se nofoa faataavalevale.Pe moni ea?

E tusa ai ma faʻamaumauga mai le China Disabled Persons Federation, e oʻo atu i le 2022, o le aofaʻi o tagata le atoatoa ua lesitalaina i Saina e oʻo atu i le 85 miliona.
O lona uiga e tasi mai le 17 tagata Saina e maua i le le atoatoa.Ae o le mea uiga ese, e tusa lava po o fea le aai tatou te i ai, e faigata lava ona tatou vaʻai i tagata faʻaletonu i femalagaaiga i aso uma.
Pe ona ua latou le fia o i fafo?Pe e leai se mea e tatau ona latou o ai i fafo?
E manino lava e leai, o tagata e le atoatoa le malosi e tutusa lava le naunau e vaʻai i le lalolagi i fafo e pei o i tatou.O le mea e faanoanoa ai, e leʻi agalelei le lalolagi iā i latou.
O auala e leai ni pa puipui e tumu i taʻavale eletise, o auala tauaso o loʻo nofoia, ma laasaga i soo se mea.Mo tagata masani, o se mea masani, ae mo e le atoatoa, o se va e le mafai ona faʻafefe.
O le a le faigata i se tagata e le atoatoa le malosi ona nofo toatasi i totonu o le aai?
I le 2022, na faʻasoa ai e se tamaitai blogger e 30-tausaga le matua "pepa" lona olaga i aso uma i luga o le initaneti, ma faʻaosofia ai talanoaga tetele i luga o le initaneti.E foliga mai o aai tatou te masani ai e matua "saua" i tagata le atoatoa.

O le igoa o le blogger o le “nya sauce”, ma e le o le tino, ae talu mai le amataga o le 2021, sa pagatia o ia i maʻi.Fa'alavelave neura ona o manu'a tuga i tua.
I lena taimi, afai lava e paʻi le “nya sauce” i le eleele i ona vae, o le a ia lagonaina se tiga tuia, ma e oo lava i le punou o se mea taugata.
Sa leai sana filifiliga ae na o le malolo i le fale.Ae o le taoto i taimi uma e le o se filifiliga.O le alu i fafo e le mafai ona alofia ona e iai sau mea e fai.
O lea la, o le "nya sauce" sa i ai se mana'oga ma sa mana'o e fa'aoga se meapueata e pu'e ai ata o se tagata e le atoatoa le malosi o lo'o nofo i le nofoa fa'ata'avalevale i totonu o le taulaga.I le agai i luma, na amata ai lona olaga i aso e lua, ae i totonu o le lima minute, sa ia i ai i se faafitauli.
"nya sauce" e maualuga lona fogafale, ma e tatau ona e alu i se lifi e alu i lalo.A e ulu atu i le lifi, e matua faigofie lava, pe a faʻavave le nofoa faʻataʻavalevale eletise, e mafai ona e faanatinati i totonu.
Ae ina ua matou o ifo i lalo ma taumafai e o ese mai le lifi, sa lei faigofie.E laʻititi le avanoa o le lifi, ma a uma ona ulufale i le lifi, o le pito i tua e faʻasaga i le faitotoʻa o le lifi.
O le mea lea, afai e te manaʻo e te alu ese mai le lifi, e naʻo le fuli o le nofoa faʻataʻavalevale, ma e faigofie ona pipii pe a e le iloa le auala.

O le faitotoa lifi e mafai e tagata masani ona laa i fafo ma le vae e tasi, ae o le "nya sauce" ua togi mo le tolu minute.
Ina ua alu ese mai le lifi, sa aveina e le “nya sauce” se nofoa faataavalevale ma “taufetuli” i totonu o le nuu, ma e lei umi ae faapotopoto atu ia te ia se vaega o uso ma tuagane o tina.
Sa latou asiasia le “nya sauce” mai le ulu e oo i tamatamaivae, ma o nisi na oo lava ina ave i fafo a latou telefoni feaveai e pue ai ata.O le faagasologa atoa na faia ai le "nya sauce" e matua le fiafia.O uiga ese ea i le vaai a tagata masani?
Afai e leai, aiseā e tatau ai ona tatou taofi e uaʻi atu iā i latou?
Atonu o se tasi lea o mafuaaga e mumusu ai tagata e le atoatoa le malosi e o atu i fafo.E leai se tasi e fiafia e savali i luga o le auala ma faia e pei o se sauʻai.
Ina ua uma ona alu ese mai le nuu ma sopoia se kolosi o le zebra, sa feagai le “nya sauce” ma se faafitauli lona lua.Masalo ona o le faʻaleagaina, o loʻo i ai se tamaʻi malifa e fai i le sima i luma o le auala savali.

E i ai se mataua e itiiti ifo i le tasi le senitimita i le va o le malifa laiti ma le ala savali, o se mea masani i le vaai a tagata masani, ma e leai se eseesega i le filemu.Ae e ese lava mo e le atoatoa le malosi.E lelei mo nofoa fa'ata'avalevale le savali i luga o auala mafolafola, ae e matua mata'utia le savali i luga o auala gaoa.
“Nya sauce” na aveina le nofoa faataavalevale ma molia i le tele o taimi, ae na le mafai ona faanatinati i luga o le auala savali.I le faaiuga, faatasi ai ma le fesoasoani a lana uo tama, na ia manumalo ai i faigata.
Mafaufau i ai ma le totoa, o faafitauli e lua e feagai ma le "nya sauce" e le o ni faafitauli mo tagata masani.O aso uma matou te feoaʻi ai e alu ese mai le galuega, matou te savavali i auala savali e le mafaitaulia ma ave le tele o lifi.
O nei nofoaga e faigofie tele mo i matou, ma matou te le lagona se faʻalavelave i le faʻaaogaina.Ae mo tagata e le atoatoa le malosi, e leai se mea e talafeagai, ma soʻo se faʻamatalaga e mafai ona maileia i latou.
E tatau ona e iloa o le "nya sauce" faatoa pasia se koluse auala i lenei taimi, ma o le suʻega moni e mamao mai le oʻo mai.

Masalo ona o le malosi tele, ina ua uma ona savali mo sina taimi, "nya sauce" na lagona le fia inu.O lea na tu ai o ia i le faitotoa o se faleoloa, faʻasaga i le vai e latalata mai, na foliga mai ua leai se malosi.
E tele laasaga i luma o le faleoloa ma le auala savali, ma e leai se pa puipui e leai se pa, o lea e le mafai ai e le "nya sauce" ona ulu i totonu.Le fesoasoani, "nya sauce" e mafai ona fesili ia "Xiao Cheng", o se uo e le atoatoa le malosi o loʻo malaga faʻatasi ma ia, mo se fautuaga.
“Xiao Cheng” fai mai tuusaʻo: “E iai lou gutu i lalo o lou isu, e te lē alaga ea?”I lenei auala, "nya sauce" valaau le pule i le faitotoa o le faleoloa faigofie, ma mulimuli ane, faatasi ai ma le fesoasoani a le pule, na ia faatauina ai le vai.
A o savali i luga o le auala, "nya sauce" na inu vai, ae sa i ai ni lagona fefiloi i lona loto.E faigofie mo tagata masani ona fai mea, ae o tagata e le atoatoa le malosi e tatau ona fai atu i isi e fai.
O lona uiga, o lē e ana le faleoloa o se tagata lelei, ae o le ā e tatau ona ou faia pe a ou feiloaʻi i se tagata e lē lelei?
Na o le mafaufau i ai, "nya sauce" na feagai ma le isi faʻafitauli, o se veni na taʻavale i luga o le auala savali atoa.
E le gata na poloka le auala, ae sa poloka foi le auala tauaso.I le itu agavale o le auala, o loʻo i ai se auala maʻa ua na o le pau lea o le auala e pasia ai le ala savali.
O le pito i luga e tumu i patupatu ma omo, ma e matua faigata lava ona savali i totonu. Afai e te le faʻaeteete, atonu e taʻavale le nofoa faataavalevale.

O le mea e lelei ai, sa i ai le avetaavale i totonu o le taavale.Ina ua uma le "nya sauce" alu i luga e talanoa ma le isi vaega, na iu lava ina siitia e le avetaavale le taavale ma "nya sauce" na sologa lelei.
Ole tele ole upegatafa'ilagi e ono fai mai ua na'o se fa'alavelave fa'afuase'i.E masani lava, e to'aitiiti aveta'avale e paka sa'o a latou ta'avale i luga o le ala savali.Ae i loʻu manatu, o tagata e le atoatoa le malosi o le a feagai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i taimi o femalagaaiga.
Ma o le taavale o loʻo nofoia le auala ua naʻo se tasi o le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi.
I femalagaiga i aso uma, o tulaga e le'i mafaufauina e feagai ma tagata e le atoatoa le malosi atonu e sili atu le leaga nai lo lenei.Ma e leai se auala e taulimaina ai.I le tele o tulaga, e mafai e tagata le atoatoa ona faia ni fetuunaiga.
Ina ua maeʻa lena, "nya sauce" na ave se nofoa faʻataʻavalevale i le metro station, ma faʻafeiloaʻi ai le faʻalavelave tele o lenei malaga.

O le mamanu o le nofoaga i lalo ole auala e sili ona faʻaoga-faʻaoga, ma o auala e leai ni pa puipui e faʻatulagaina ma le mafaufau i le faitotoa.Ae o lea ua poloka atoa le auala lea e leai ni pa pupuni e taavale eletise i itu uma e lua, ma totoe ai na o sina avanoa e ui atu ai tagata savavali.
O lenei va itiiti e le o se faʻafitauli mo tagata masani e savavali, ae o le a foliga mai e fai si tumutumu mo tagata e le atoatoa le malosi.I le faaiuga, o nei nofoaga e leai ni pa puipui mo tagata e le atoatoa le malosi o loʻo tautuaina tagata masani.
Ina ua maeʻa ona ulufale atu i le nofoaga o le metro, "nya sauce" na muamua mafaufau e ulufale mai i soʻo se faitotoa.Na ave e “Xiao Cheng” le “nya sauce” ma alu saʻo i luma o le taavale.
O le “nya sauce” sa fai lava si uiga ese, ae ina ua oo atu i luma o le taavale ma tilotilo i ona vae, sa faafuasei lava ona ia iloaina.Na foliga mai sa i ai se va tele i le va o le metro ma le tulaga, ma e faigofie lava ona goto i totonu uili o le nofoa faataavalevale.
O le taimi lava e maileia ai, e mafai ona ta'avale le nofoa fa'ata'avalevale, lea e matua'i mata'utia lava mo e le atoatoa le malosi.A o le mafuaaga e te fia ulufale mai ai i luma o le nofoaafi, ona o loʻo i ai se taʻavale nofoaafi i luma o le nofoaafi, tusa lava pe i ai se faʻalavelave, e mafai ona e talosaga mo se fesoasoani mai le isi itu.
E masani foi ona ou alu i le metro, ae ou te le manatu mamafa i lena va, ma o le tele o taimi, ou te le matauina foi lona i ai.
E lei mafaufauina, o se avanoa e le mafai ona faatoilaloina mo e le atoatoa le malosi.Ina ua uma ona alu ese mai le alatele, "nya sauce" na feoai solo i le faleoloa ma na oo lava i le aai o taaloga vitio. O le sau iinei, "nya sauce" na maua ai o le aai o taaloga vitio e sili atu ona faauo i tagata le atoatoa nai lo le mafaufauina.O le tele o ta'aloga e mafai ona ta'alo e aunoa ma se fa'alavelave, ma e o'o lava i se faleta'ele e leai ni pa puipui e matua'i saunia lelei mo e le atoatoa le malosi.
Ae ina ua uma ona ulufale atu le “nya sauce” i totonu o le faletaele, sa ia iloa ai ua fai si ese o mea mai le mea sa ia mafaufauina.O le faletaele i totonu o le faletaele e leai ni pa puipui e foliga mai e le o saunia mo e le atoatoa.
E i ai se kapoti tele i lalo o le faatanoa, ma o le tagata e le atoatoa le malosi o loʻo nofo i luga o se nofoa faʻataʻavalevale ma e le mafai ona oʻo i le paipa i ona lima.
O le faʻata i luga o le pusa ua mamanuina foi e tusa ai ma le maualuga o tagata masani.O le nofo i luga o se nofoa fa'ata'avalevale, e mafai ona e va'aia na'o le pito i luga o lou ulu."Ou te matua fautuaina lava le aufaigaluega o loʻo mamanuina faletaele e leai ni pa puipui e mafai ona tuʻuina i latou lava i seevae o tagata e le atoatoa le malosi ma mafaufau i ai!"
Faatasi ai ma lenei manatu, "nya sauce" na oʻo mai i le taofi mulimuli o lenei malaga.

Ina ua uma ona savavali ese le toalua mai le aai o taaloga vitio, sa la o i le Pig Cafe e toe maua ai.A o lei ulufale atu i le faleoloa, sa feagai le “nya sauce” ma se faafitauli, ma sa mau lona nofoa faataavalevale i le faitotoa o le kofe puaa.
Ina ia mafai ona atagia ai le sitaili le lelei, na mamanuina e Zhuka le faitotoa i le faiga o se pa o le atunuu, ma o le avanoa e matua laitiiti lava.E faigofie tele mo tagata masani ona ui atu i ai, ae a ulufale le nofoa faataavalevale, afai e le lelei le pulea, o le a pipii lima puipui i itu uma e lua i luga o le faʻavaa o le faitotoʻa.
Mulimuli ane, faatasi ai ma le fesoasoani a le aufaigaluega, "nya sauce" na mafai ona ulufale ma le manuia.E mafai ona vaʻaia o le tele o faleoloa e le manatu i tagata e le atoatoa pe a tatala o latou faitotoʻa.
O lona uiga, e sili atu i le 90% o faleoloa i luga o le maketi e naʻo tagata masani pe a tatala o latou faitotoʻa.O se tasi foi lea o mafuaaga autu e lagona ai e tagata e le atoatoa le malosi o le tino le mafaufau e o atu i fafo.
Ina ua uma ona sau i fafo mai le faleaiga puaa, o le tasi aso o le aafiaga o le "nya sauce" mo e le atoatoa na muta malie."Nya Sauce" talitonu o lona aafiaga i aso taitasi ua lava le faigata, ma ua ia fetaiai ma le tele o mea e le mafai ona foia.
Ae i le vaai a le tagata e le atoatoa le malosi, o le faigata moni, "nya sauce" e leʻi oʻo lava i ai.Mo se faʻataʻitaʻiga, "Xiao Cheng" e manaʻo e alu i se fale faʻataʻitaʻiga, ae o le a taʻu atu e le aufaigaluega ia te ia e le faatagaina nofoa faʻataʻavalevale i luma ma pe a uma le faitotoa.
O loʻo iai foʻi nisi faleoloa faʻatau e leai ni faletaele e leai ni pa puipui, ma "Xiao Cheng" e mafai ona alu i faletaele masani.O le faafitauli e le lua.O le mea pito sili ona taua o le alu i le faletaele masani.O le a mau le nofoa faataavalevale i le faavaa o le faitotoa, ma le mafai ai ona tapuni le faitotoa.
O le tele o tina o le a ave a latou tama tama laiti i le faletaele faatasi, i lenei tulaga, "Xiao Cheng" o le a matua maasiasi.E iai fo’i auala tauaso i totonu o ‘a’ai, lea e ta’ua o auala tauaso, ae e le mafai lava ona ui atu tagata tauaso i auala tauaso.
O ta'avale o lo'o nofoia le auala e le lua.Ua e va'ai i fusi lanu meamata ma paipa afi e fausia sa'o i luga o auala tauaso?

Afai e savali moni se tagata tauaso e tusa ai ma le ala tauaso, e mafai ona paʻu i le falemaʻi i totonu o le itula.O le mea tonu lava lea o le fa'alavelave lea e sili atu ai le to'atele o tagata e le atoatoa le malosi o le tino i le nofo to'atasi i le fale nai lo le alu i fafo.
I le aluga o taimi, o le a masani ona mou atu tagata le atoatoa i totonu o le taulaga.Atonu e fai mai nisi tagata e le o taamilo le sosaiete i ni nai tagata, e tatau ona e fetuunai i sosaiete, ae le o le sosaiete e fetuunai ia te oe.I le vaai atu i na faamatalaga, ou te matua lagona lava le le tautala.
O le faia o tagata e le atoatoa le malosi o le olaga e sili atu le toʻa, faʻalavelaveina tagata masani?
Afai e leai, aisea na e fai atu ai na mea le faatuatuaina ma le mautinoa?
O le laa i tua, o le a matutua tagata uma i se aso, ua matua e tatau ona e alu i fafo i se nofoa faataavalevale.Ou te matua faatalitali lava mo lena aso e oo mai.Ou te le iloa pe mafai lava e lenei netizen ona fai upu le talafeagai ma le mautinoa.

E pei ona fai mai se tasi netizen: "O le tulaga maualuga o se taulaga e atagia mai pe mafai e tagata e le atoatoa le malosi ona o atu e pei o tagata masani."
Ou te faʻamoemoe e iai se aso, e mafai ai e tagata faʻapitoa ona iloa le vevela o le taulaga e pei lava o tagata masani.


Taimi meli: Tes-19-2022